Vacature: kraanmachinist

Je bent verantwoordelijk voor het veilig laden en lossen van containers van de aangemeerde binnenvaartschepen en Container Trucks door middel van een Portaalkraan. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Teamleider Terminal Operator. De functie is gesitueerd binnen een organisatie die gericht is op het overslaan van zeecontainers tussen de modaliteiten weg en binnenwater. Met ingehuurde binnenvaart capaciteit worden de containers van en naar de zeehavens verzorgd. De Container Terminal Doesburg verzorgt de afhandeling van de gehele logistieke operatie op de container terminal en is verantwoordelijk voor het opzetten en afzetten van containers en het optimaal gebruiken van de beschikbare stacklocaties op de Container Terminal Doesburg.

VACATURE GESLOTEN

Wat houdt kraanmachinist in?

 • Het in goed evenwicht tussen snelheid van werken en veilige werkomstandigheden laden en lossen van containers van binnenvaartschepen en container trucks middels een Portaalkraan.
 • Zelfstandig en veilig kunnen bedienen van een Portaalkraan.
 • Voorziet expediteur CTD van alle relevante informatie welke betrekking hebben op schades.
 • Voert technische controles uit conform instructies, signaleert storingen en/of beschadigingen.
 • Ondersteunt bij onderhoud en service beurt van de Portaalkraan en alle onderdelen daarvan.
 • Zorgdragen voor het onderhoud van Container Terminal Doesburg terrein onder regie van de Teamleider Terminal Operator, inclusief de netheid van het terrein.
 • Zorgt voor het oplossen van problemen die ontstaan tijdens het laden en lossen van de binnenvaartschepen en containertrucks. 

Wat zoeken wij?

We vragen natuurlijk veel van je. Naast de noodzakelijke vakinhoudelijke bagage beschik je over de talenten en vaardigheden die passen bij deze rol. Je bent in staat om verschillende situaties goed in te schatten en hier direct op in te spelen. Tevens werk je in een tweeploegen dienst.

Verder beschik je over:

 • MBO werk- en denkniveau.

 • Relevante werkervaring of bereid zijn een leertraject te volgen tot kraanmachinist

 • Collegiaal, flexibele instelling en een “hands on” mentaliteit.

 • Communicatief vaardig.
 • Stressbestendig. 

Wat bieden wij?

Container Terminal Doesburg biedt een leuke 40-urige baan met veel afwisseling. Je gaat werken in een (internationale) omgeving die gericht is op groei. Je gaat werken met de modernste technieken en systemen. Een marktconform salaris en passende secundaire voorwaarden. Mogelijkheden tot het volgen van (vakgerichte) opleidingen. Werken in een jong, ambitieus en energiek team en een prettige en informele werksfeer.

Over de organisatie

Container Terminal Doesburg staat voor duurzamer containertransport van de havens van Rotterdam en Antwerpen naar het Europese Achterland. Als bedrijf zijn we al heel lang bezig met energietransitie en verduurzaming. We vinden oog voor het milieu belangrijk en geloven dat het product binnenvaart files op de weg vermindert. Lees meer over Container Terminal Doesburg op de 'Over CTD' pagina!

Interesse? Solliciteer direct!

  Meer weten?

  Voor functie gerelateerde vragen kun je contact opnemen met Bastiaan Litjens, Branch Manager CTD, telefoonnummer +31 (0)313 478211.

  De referentiecheck is een standaard onderdeel van de sollicitatieprocedure. Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag maakt deel uit van de aanstellingsprocedure.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Container Terminal Doesburg containers

  Geen geschikte vacature? Stuur jouw open sollicitatie naar: