Uitbreidingsplannen Container Terminal Doesburg: boost voor de binnenvaart

Home > Blog > Uitbreidingsplannen Container Terminal Doesburg: boost voor de binnenvaart

Uitbreidingsplannen Container Terminal Doesburg: boost voor de binnenvaart

16 maart 2024

Duurzaamheid en logistiek gaan hand in hand. De binnenvaart biedt een betrouwbare, innovatieve en duurzame manier om de groeiende goederenstroom efficiënt te verwerken. De groei die we de komende jaren voorzien in het vervoer via het water zijn de aanleiding tot onze uitbreidingsplannen voor Container Terminal Doesburg (CTD). Deze uitbreiding is niet zomaar een toename in capaciteit; het is een strategische zet die het potentieel heeft om de wijze waarop goederenstromen door de regio en ver daarbuiten bewegen, te transformeren.

De uitbreiding van CTD is een antwoord op de groeiende vraag naar meer efficiënte en duurzame logistieke oplossingen. Met de verdubbeling van onze capaciteit openen we nieuwe mogelijkheden voor regionale bedrijven om toegang te krijgen tot een betrouwbaarder en kosteneffectiever transportnetwerk. Dit betekent een soepelere goederenstroom van en naar Europa, waardoor bedrijven in staat worden gesteld om hun marktbereik te vergroten zonder hun ecologische voetafdruk te vergroten.

Doesburg speelt een cruciale rol in deze strategische ontwikkeling. Als een poort tussen de Gelderse regio en de rest van Nederland en Europa positioneert onze terminal uitbreiding Doesburg als een sleutelspeler op de logistieke kaart. Het is onze missie om niet alleen de logistieke capaciteiten van de regio te verbeteren, maar ook om bij te dragen aan de economische groei en duurzaamheid. Door te investeren in de binnenvaart en innovatieve technologieën, streven we ernaar de impact op het milieu te minimaliseren terwijl we de logistieke efficiëntie maximaliseren.

Bij CTD geloven we dat de toekomst van logistiek niet alleen ligt in het uitbreiden van onze capaciteit, maar ook in het slim en verantwoordelijk beheren van de goederenstroom. Deze uitbreiding markeert een nieuwe fase in onze reis naar het creëren van een meer duurzame en efficiënte toekomst voor de logistieke sector. Volg ons terwijl we deze spannende nieuwe fase ingaan en blijf op de hoogte van hoe onze inspanningen het logistieke landschap zullen vormgeven. Op naar een toekomst waarin logistiek synoniem staat voor efficiëntie, innovatie, en duurzaamheid.

Lees het volledige artikel hier of op Nieuwsblad Transport.

 

Dit bericht delen

Interesse? Solliciteer nu op Uitbreidingsplannen Container Terminal Doesburg: boost voor de binnenvaart!