Veelgestelde vragen

Home > Veelgestelde vragen

Vragen?

Bij Container Terminal Doesburg begrijpen we dat er vragen kunnen ontstaan rondom containertransport en daarom staan we klaar om te helpen en eventuele onzekerheden weg te nemen. Ons doel is om de ervaring met container transport zo vlot mogelijk te laten verlopen, met de geruststelling dat er altijd ondersteuning beschikbaar is. Doorzoek onze sectie voor antwoorden op veelvoorkomende vragen en aarzel niet om contact op te nemen als een specifieke vraag onbeantwoord blijft.

Diensten

Voor containeroverslag gebruiken wij de standaard containerafmetingen, zoals de 20ft containers 20DV, 20OT, 20HR en 40ft containers 40DV, 40HC, 40OT, 40HR. Daarnaast gebruiken we ook Flatracks.

Wij hebben container overslag en tijdelijke opslag op onze locatie in Doesburg. Tevens kunnen wij ook containers aansluiten op stroom.

Koeltransport is transport die geconditioneerd vervoerd wordt. Oftewel transport waarvan de lading op een specifieke temperatuur gehouden wordt door middel van reefer containers. Ga naar onze reefer containers

Een reefer container is een container die geschikt is voor geconditioneerd vervoer. De container heeft geïsoleerde wanden en heeft aansluitingsmogelijkheden op stroompunten zodoende gekoeld lading te kunnen bewaren. Ga naar onze reefer containers

Container Terminal Doesburg is gespecialiseerd in de transport van geconditioneerde goederen. De terminal beschikt op dit moment over 40 professionele reefer-aansluitingen, mogelijkheden tot opvoeren naar 50 aansluitingen.

Wij doen aan tal van value added logistics (VAL) en dienen tevens als ontkoppelpunt voor de regio. Lees meer over onze logistieke oplossingen

Container Terminal Doesburg voorziet niet in zeecontainer transport. Onze vervoersstromen verlopen continentaal via de rivieren en kanalen, voornamelijk via de binnenvaart.

Binnenvaart

De vaartijd van Doesburg naar de haven van Rotterdam, en vice versa, bedraagt tussen 12- en 14 uur. Deze vaartijd kan in de regel gehanteerd worden, maar is afhankelijk van de stroming en drukte op de waterwegen.

Belang van de binnenvaart is vanuit een Nederlands oogpunt hoog. Zo beperken we congesties en verminderen de ecologische voetafdruk van onszelf en onze klanten. Lees meer over duurzaam container transport

Intermodaal transport bestaat daar waar er meer dan 1 modaliteit benut wordt om lading van a naar b te vervoeren. Zoals een truck gecombineerd met een schip. Of een trein en een schip. Container Terminal Doesburg is hier een groot voorstander van. Lees meer op de over ons pagina

Zodra dit actueel is, is dit te vinden op de blog van onze website.

Over de terminal

Wij hebben vaste verbindingen van/naar Doesburg van/naar Antwerpen en Rotterdam. Deze verlopen via de grote rivieren richting Europa’s grootste diepzeehavens. Lees meer over onze strategische ligging

De container terminal beschikt over een kade van 120 meter lang. Het totale oppervlakte van Container Terminal Doesburg bedraagt 30.000 m2. Dit oppervlak herbergt één kraan, een LNG-vulstation en ruimte voor het tegelijk opslaan van 700 TEU.
Wij hebben uiteraard Algemene Voorwaarden en hanteren tevens de Fenex voorwaarden. Op verzoek kunnen wij ook gebruik maken van SLA’s.
Hoewel de terminal grenst aan het terrein van logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra, staat Container Terminal Doesburg hier volledig los van. Gezien de locatie maken wij wel gebruik van Koninklijke Rotra als strategische partner.

Meer weten?

Ontdek de toegevoegde waarde van onze full-service container terminal en dienstverlening.

CTD vacatures contact