Over CTD

Home > Over CTD

Container Terminal Doesburg:
digitale en duurzame poort naar Europa

Container Terminal Doesburg (CTD) is meer dan een overslagkade. Als dé digitale poort van Oost-Nederland verbinden we de wereld met Europa vanuit het hart van Logistic Valley Liemers-Achterhoek. Met ons toegewijde team van meer dan 35 professionals streven we ernaar de binnenvaart te digitaliseren, de verwachtingen van klanten te overtreffen en een totaaloplossing te bieden die zowel duurzaam als efficiënt is.

Als één van de top 10 binnenlandse terminals in Nederland, begrijpt Container Terminal Doesburg (CTD) de essentie van kwaliteitslogistiek in combinatie met duurzaamheid. Door het leveren van toegevoegde waarde aan de lokale supply chains, dragen we daarnaast bij aan de brede welvaart van de regio. In onze aanpak staat daarom een actieve dialoog met klanten en lokale overheden centraal zodat we een blijvende duurzame impact kunnen maken.

Over CTD duurzaamheid digitalisering

Onze pilaren: digitale innovatie en duurzaamheid

Bij Container Terminal Doesburg (CTD) is duurzaamheid een kernwaarde die tot uitdrukking komt in concrete initiatieven, zoals de ontwikkeling van een CO2-calculator, investeringen in LNG-voertuigen en nu ook elektrische vrachtwagens. Deze acties zijn een duidelijke weerspiegeling van onze toewijding aan klimaatneutraliteit en de visie op een groenere toekomst.
Tegelijkertijd speelt digitalisering een cruciale rol bij het vormgeven van de toekomst van de binnenvaart. Met geavanceerde IT-systemen verzekert CTD een gestroomlijnde en efficiënte operatie. Deze gerichte inspanningen hebben de erkenning van ‘digitale operator’ opgeleverd, wat CTD in staat stelt om aanvullende waardevolle diensten te bieden.

Team

Container Terminal Doesburg

Het succes van de operaties van Container Terminal Doesburg is diep geworteld in de toewijding en professionaliteit van een hecht team, dat de waarden van een familiebedrijf in ere houdt. In deze sfeer, waar individuele betrokkenheid en gezamenlijk streven samenkomen, wordt gewerkt aan de toekomst van de binnenvaart. Met de vastberadenheid en synergie die kenmerkend zijn voor een familiebedrijf, zet het team zich in om CTD te maken tot de beste digitale operator in de branche.
CTD team Doesburg

Een vooruitblik op een duurzame en digitale toekomst

Onze toekomstige plannen zijn gedurfd en ambitieus. In 2024 streeft CTD ernaar volledig digitaal te zijn, om de operaties zo papierloos mogelijk te maken en naadloze connectiviteit te bieden via API’s. Deze plannen zullen de efficiëntie en duurzaamheid verder vergroten.
2017

Oprichting

2017
2019

Verdubbeling van de capaciteit door een tweede barge

2019
2020

Start van het samenwerkingsinitiatief Barge Transferium Maasvlakte (BTM)

2020
2022

Overslag van 32.500 TEU

2022
2023

Lancering E-truck

2023
2026

Verwachte overslag van 45.000 TEU

2026
2026

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

2026
2040

CO2-neutraal kantoor

2040
CTD Routescanner Vaarwaters

Port of Gelderland

Onze terminal is het middelpunt van onze groot Gelderland regio en een van de meest digitale en efficientste van Oost-Nederland. Gelegen in de strategisch geplaatste Logistic Valley, fungeren wij als de belangrijkste toegangspoort tot de wereldwijde supply chain, zowel voor import als export.

We zijn trots op onze sterke positie binnen het lokale bedrijfsecosysteem en een centraal ontkoppelpunt naar overzeese markten. We zijn dan ook een krachtige partner voor bedrijven in de maakindustrie en andere sectoren.

Container Terminal Doesburg staat voor duurzamer containertransport van de havens van Rotterdam en Antwerpen naar het Europese Achterland. Als bedrijf zijn we al heel lang bezig met energietransitie en verduurzaming. We vinden oog voor het milieu belangrijk en geloven dat het product binnenvaart files op de weg vermindert.

Ontdek de kracht van onze container terminal

Het aanbod van Container Terminal Doesburg is breed en dynamisch en kan inspelen op de behoeften van verschillende klantsegmenten. Of het nu gaat om de maakindustrie of andere sectoren in de regio, CTD is er om elke logistieke stroom te faciliteren. Het doel is om samen de transitie van weg naar water te maken, bijdragend aan een duurzamere toekomst.

Maak deel uit van deze reis en volg onze blog en social media voor updates over onze toekomstige plannen en hoe we blijven innoveren in de logistiek.

Over CTD container terminal drone