Duurzaam koeltransport over water

Home > Diensten > Koeltransport

Geconditioneerd transport, opslag en controle van reefer containers

Koeltransport en reefer containers vormen een cruciale schakel in de hedendaagse logistiek, waarbij ze met name onmisbaar zijn voor industrieën zoals voeding en farmacie. Als logistieke partner biedt Container Terminal Doesburg een betrouwbare oplossing voor het transport, de opslag en controle van reefer containers. Onze toewijding zorgt ervoor dat temperatuurgevoelige goederen in optimale conditie blijven, van vertrekpunt tot eindbestemming.

Onze focus op intermodaal koeltransport per barge biedt een duurzaam alternatief voor uitsluitend wegtransport. Wij hebben dan ook de ambitie om klanten te ondersteunen bij het significant verkleinen van hun CO2-voetafdruk, terwijl we de betrouwbaarheid en efficiëntie van hun logistieke processen behouden.

CTD Reefer container controle

Reefer container services

Container Terminal Doesburg levert een uitgebreid scala aan diensten op het gebied van reefer containers. Er wordt een ruime capaciteit van reefer plugs aan de kade geboden, waardoor het mogelijk is om een breed scala aan reefer containers op te slaan.

Onze unieke dienstverlening omvat:

Directe aansluiting van containers op binnenvaartschepen: een unieke dienst in de sector, waarbij reefer containers rechtstreeks aangesloten worden op speciaal uitgeruste binnenvaartschepen. Deze service garandeert consistente koeling, essentieel voor het behoud van de kwaliteit van temperatuurgevoelige goederen.

Aansluiting en opslag aan de kade: met speciaal ontworpen stellingen met reefer-aansluitingen, is er efficiënte en directe opslag met reefer plugs voor reefer containers met koel- en vriesladingen mogelijk.

24/7 aansluiting, monitoring en temperatuurinstelling: bij Container Terminal Doesburg worden reefer containers 24/7 aangesloten, gemonitord en op de juiste temperatuur ingesteld. Dit gebeurt door gecertificeerd personeel, waarbij elke temperatuurafwijking onmiddellijk wordt geregistreerd en gecorrigeerd.

Behandeling van een breed scala aan geconditioneerde goederen: we hebben de capaciteit en expertise om een breed scala aan temperatuurgevoelige goederen te verwerken.

Dagelijkse rapportage: de temperatuur van de geconditioneerde goederen wordt drie keer per dag gecontroleerd en de bevindingen worden geregistreerd en gerapporteerd.

Reiniging en reparatie: het onderhoud van reefers kan ter plaatse op de terminal plaatsvinden, zodat reefers altijd in optimale conditie vertrekken.

Pre-tip inspecties: Een gecertificeerde keuringsinstantie kan de conditie van reefer of generator set controleren voor belading om zekerheid te bieden.

CTD Koeltransport reefercontainer

Waarom duurzaam gekoeld transport?

Container Terminal Doesburg onderscheidt zich door intermodaal vervoer en binnenvaart in te zetten voor het transport van temperatuurgevoelige goederen. Deze aanpak is aanzienlijk duurzamer dan traditioneel wegtransport, vermindert congestie en reduceert de bijbehorende CO2-uitstoot.

Voor bedrijven in onder andere de voedsel- en farmaceutische sectoren biedt deze aanpak niet alleen een route naar verkleining van de ecologische voetafdruk, maar helpt het ook bij het voldoen aan milieuwetgeving en het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. Bovendien zorgt onze efficiënte inzet van vervoersmiddelen en de continuïteit in het koelproces voor zekerheid in de productkwaliteit.

CTD laden en lossen van reefer containers

Aviko kiest voor koeltransport bij Container Terminal Doesburg

Als vooraanstaand producent van diepvriesaardappelproducten, zetten we in 2012 de stap naar duurzamer vervoer van reefer containers over water. Container Terminal Doesburg was cruciaal in deze transitie, dankzij hun gespecialiseerde reefer diensten en strategische locatie voor geconditioneerd transport.

De efficiënte aanpak van CTD en het vermogen om vooruit te plannen hebben de binnenvaart een vaste plek in onze supply chain gegeven. Deze samenwerking heeft niet alleen onze CO2-voetafdruk verder verminderd, maar ook de druk op het wegennet verlicht. Het resultaat? Een veerkrachtige, groene supply chain die onze logistieke prestaties naar een hoger niveau tilt.

CTD Duurzaam container transport

Strategische toegang tot Europa

Container Terminal Doesburg ligt op een strategische locatie met een ideale verbinding met het Europese achterland. Onze ligging, in combinatie met toegang tot een breed scala aan transportmodaliteiten, zoals water, spoor en weg, én een eigen opslagfaciliteit op de kade, faciliteren een efficiënte doorstroom van geconditioneerde goederen. Dankzij de unieke synergie van deze factoren, bieden we optimale, duurzame transportoplossingen die waarde toevoegen aan de logistieke processen van onze klanten en hen toegang geven tot een uitgebreide markt.

Stap over op duurzaam koeltransport

Container Terminal Doesburg biedt een duurzaam, betrouwbaar en efficiënt alternatief voor geconditioneerd transport met reefer containers. Dankzij onze strategische locatie, intermodale connectiviteit en gespecialiseerde reefer services, kunnen we klanten ondersteunen in het optimaliseren van hun logistieke processen en het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.

Wij zorgen voor een naadloze, groene supply chain die gekoelde producten veilig en op temperatuur houdt van vertrekpunt tot eindbestemming. Neem ook de stap naar een duurzamere toekomst in geconditioneerd transport!

CTD Koeltransport terminal