Betrouwbaar en duurzaam container transport

Home > Diensten > Container Transport

Van haven naar bestemming in heel Europa

Container Terminal Doesburg (CTD) staat voor efficiënt en duurzaam container transport. Met onze uitgebreide expertise vormen we een betrouwbare schakel in de logistieke keten die bedrijven volledig ontzorgt. Het beheer van laden, lossen, opslaan en transporteren van containers gebeurt met precisie en zorgvuldigheid voor een vloeiend en efficiënt logistiek proces.

Het is een complexe uitdaging om containerlogistiek te coördineren tussen terminals, zeehavens en depots door heel Europa. Bij CTD worden deze uitdagingen omgezet in efficiënte processen. Ons toegewijde team neemt de volledige verantwoordelijkheid, zodat onze klanten zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

CTD Duurzaam container transport

Duurzaam container transport

Binnenvaart

Bij Container Terminal Doesburg geloven we in de kracht van duurzaamheid. Het vervoer van containers via de binnenwateren is niet alleen kosteneffectief, maar het vermindert ook de congestie op de wegen en verlaagt de uitstoot van broeikasgassen. Container transport via de binnenvaart is de ideale keuze voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen, zonder in te boeten aan operationele efficiëntie.

Full-service container terminal

Container Terminal Doesburg is meer dan een overslagkade; het vertegenwoordigt de volledige ervaring van containertransport. We zijn het begin- en eindpunt van een uitgebreide distributieketen. Deze keten omvat de import van containers via deep-sea scheepvaart, de tijdelijke opslag en transport van deze containers, en de uiteindelijke levering aan de klant.

We kijken verder dan de basisbehoeften en streven ernaar om de klant volledig te ontzorgen. We zijn niet alleen een operationele entiteit; we bieden een totaalplaatje. CTD is meer dan een overslagkade; we zijn een full-service container terminal die de gehele customer experience omvat.

CTD Full-service container terminal
CTD Kaart

CTD

Port of Rotterdam

Port of Antwerp-Bruges

Frieten

log_Монтажная область 5

Fietsen

Keukens

Noten

Schoenen

Schroeven

log_Монтажная область 9

Tenten

Koelproducten

CTD Terminal 1
CTD Kaart

CTD

Port of Rotterdam
Port of Antwerp-Bruges
log_Монтажная область 5

Fietsen

Frieten

Keukens

Schoenen

Koelproducten

Strategisch Knooppunt in de Gelderse Corridor

Container Terminal Doesburg (CTD) bezit een strategische ligging in het hart van Nederland, aan de IJssel en nabij belangrijke snelwegen zoals de A348, A12 en de A50. Hierdoor is onze terminal een logistieke hotspot voor zowel lokale als regionale bedrijven. Als cruciaal knooppunt in de Gelderse corridor bieden we een directe verbinding tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en het uitgestrekte Europese achterland.

CTD ATAG

ATAG Keukens: een succesvolle samenwerking met CTD

“Dankzij de samenwerking met CTD heeft ATAG Keukens niet alleen haar containerlogistiek geoptimaliseerd, maar ook een duurzamere aanpak in onze logistieke keten gerealiseerd. CTD ontzorgt ons met efficiënt én duurzaam containertransport en het beheer van complexe logistiek.

Hierdoor kunnen we ons concentreren op ons vakmanschap. Dit leidt tot verbeterde klanttevredenheid en versterking van onze positie in de keukenindustrie. We zijn zeer tevreden met de professionele en duurzame aanpak van CTD als onze strategische partner in containerlogistiek.””

Optimaal transportproces

Het transportproces van Container Terminal Doesburg staat synoniem voor efficiëntie en betrouwbaarheid. Containers worden via Nederlandse binnenwateren vanuit de havens van Rotterdam of Antwerpen naar Doesburg vervoerd, waarbij we elke stap nauwlettend volgen.

We anticiperen op tijd, datum en aankomst wijzigingen van deep-sea vessels om ervoor te zorgen dat onze klanten altijd op de hoogte zijn van het logistieke proces. Als digitaal operationeel dienstverlener faciliteren we hierin ook een tal van dashboards voor onze klanten.

Na aankomst in Doesburg worden de containers zorgvuldig klaargemaakt voor verdere afhandeling, waarbij ze afhankelijk van klantspecifieke behoeften overgeladen worden op vrachtwagens of chassis. Zo zorgen we voor een veilige en efficiënte levering aan de eindbestemming.

CTD Container Transport transportproces

Hoe waarborgen we kwaliteit?

Bij Container Terminal Doesburg worden belangrijke stappen genomen om de kwaliteit van container transport te waarborgen:

Nieuwste brandstofmotoren en e-trucks: onze vrachtwagens zijn uitgerust met de nieuwste brandstofmotoren en e-trucks, wat zorgt voor efficiënt en milieubewust transport.

Walstroom: we bieden walstroom aan voor schepen die aanmeren bij de terminal, waardoor uitstoot verminderd wordt en bijdraagt aan een schonere omgeving.

Reefer aansluitingen op de kade: voor temperatuurgevoelige goederen biedt de terminal reefer aansluitingen op de kade zodat goederen onder optimale condities worden vervoerd.

Value-Added Logistics (VAL): onze terminal biedt ook Value-Added Logistics (VAL) aan waarbij logistieke processen geoptimaliseerd worden, zoals tijdelijke opslag.

Onze binnenvaartschepen

De kern van onze transportdiensten zijn onze binnenvaartschepen, de Initio en de Cascade. Ze zijn essentieel voor onze capaciteit om efficiënt containertransport te bieden.

CTD binnenvaartschip Initio

De Initio, onder leiding van de ervaren schippers Harry en Evert Jan van Utrecht, heeft een capaciteit van 120 TEU op vier lagen en een afmeting van 86 x 10,50M, met een totaalgewicht van 1793 ton.

CTD binnenvaartschip Cascade

De Cascade kan 90 TEU op drie lagen vervoeren en meet 86 x 10M, met een totaalgewicht van 1600 ton.

Container transport oplossingen op maat

Container Terminal Doesburg is dé betrouwbare partner voor een volledige containertransportoplossing. Met uitgebreide faciliteiten, ervaren specialisten en een breed dienstenaanbod, biedt Container Terminal Doesburg een antwoord op uiteenlopende logistieke behoeften.

Wij begrijpen dat in de wereld van logistiek, behoeften kunnen veranderen. Of het nu gaat om het behandelen van piekvolumes, verschillende soorten containers of last-minute wijzigingen, we zijn flexibel en staan klaar om te voldoen aan elke logistieke behoefte..

CTD View