Value Added Logistics om supply chains te optimaliseren

Home > Diensten > Value Added Logistics

Kwaliteitslogistiek in actie

Container Terminal Doesburg (CTD) biedt Value Added Logistics (VAL) aan – kwaliteitslogistieke diensten die verder gaan dan het standaard aanbod.. Het zijn de activiteiten die extra waarde toevoegen en bijdragen aan een optimale positionering van producten en processen. Met VAL wordt niet alleen geld en tijd bespaard, maar wordt er ook aanzienlijke waarde toegevoegd. In een wereld waar de complexiteit en onvoorspelbaarheid van supply chains toenemen, zorgt CTD voor efficiënte, flexibele en kwalitatieve oplossingen.

Ontzorging op maat

Container Terminal Doesburg gaat verder dan alleen het transporteren, opslaan en overslag van goederen. Met een totaalpakket aan diensten wordt er voor onze klanten vooruitgedacht én ontzorgt.

Het aanbod aan VAL-diensten omvat kwaliteitslogistiek in elke fase van het proces:

Gasanalyse: hierbij wordt de luchtkwaliteit in de containers geanalyseerd om te zorgen voor optimale condities voor de opgeslagen goederen. Hierdoor kunnen mogelijke risico’s voor de veiligheid en kwaliteit van de goederen worden vermeden.

Actief ontluchten: CTD zorgt ervoor dat de lucht in de containers actief ververst wordt om een veilige en stabiele atmosfeer te behouden, ook vrij van ongedierte.

Aansluiting van temperatuur-gecontroleerde containers (reefers): wij verzorgen de aansluiting van reefer-containers met temperatuurregeling. Hierdoor blijven de opgeslagen goederen op de juiste temperatuur, wat van essentieel belang is voor de kwaliteit en houdbaarheid van bepaalde goederen.

Tijdelijke opslag: CTD biedt de mogelijkheid voor tijdelijke opslag van containers. Door de buffering van containers kan een proces efficiënter ingericht worden om zodoende altijd een vlot lopend los of laadproces te realiseren.

Fysieke controle mogelijkheden voor douanes: CTD stelt douaneambtenaren in staat om fysieke controles uit te voeren op de terminal. Hierdoor wordt een extra transport naar andere faciliteiten voor deze controles voorkomen, wat tijd en kosten bespaart.

Door-to-door boekingen vanaf verre bestemmingen: met deze service kunnen klanten hun containers direct boeken van de oorsprong tot de terminal van CTD. Zo wordt er tijd bespaart en vermindert de complexiteit, omdat er geen extra logistieke afhandeling nodig is . Daarnaast wordt de demurrage en detention verminderd. 

Voordelen van Value Added Logistics bij CTD

De keuze voor de kwaliteitslogistiek van VAL-diensten van Container Terminal Doesburg is een keuze voor efficiëntie en groei. Door middel van deze aanvullende diensten krijgen bedrijven de kans om zich volledig te concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl CTD zorgt voor de complexe en tijdrovende logistieke taken. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor innovatie en strategische planning, factoren die cruciaal zijn voor het succes van elke onderneming.

Bovendien zorgt VAL voor aanzienlijke kosten- en tijdsbesparingen. Door de gestroomlijnde processen en de deskundige inzet van CTD worden deadlines niet alleen gehaald, maar wordt er ook gewerkt aan het continu verbeteren van de efficiëntie van de supply chain. Het uitbesteden van deze taken aan CTD betekent totale ontzorging en leidt tot een verbeterde concurrentiepositie op de markt.

Container Terminal Doesburg en DSV samenwerking

Hoe DSV Solutions meer waarde creëert

DSV – Global Transport and Logistics, een wereldleider op het gebied van transport en logistiek, heeft de kracht van Value Added Logistics (VAL) bij Container Terminal Doesburg (CTD) ervaren. Samen hebben we ons ingezet voor een duurzame transportcorridor in Gelderland, resulterend in een robuuste supply chain waar kwaliteit en duurzaamheid vooropstaan.

Dankzij CTD’s VAL-aanpak heeft DSV een efficiëntere en kostenbesparende logistieke workflow gerealiseerd. De geïntegreerde services van CTD verminderen niet alleen de kosten en doorlooptijden, maar versterken ook DSV’s concurrentiepositie in een sterk competitieve markt.

Transformeer de supply chain met Value Added Logistics van CTD

Ontdek vandaag nog hoe de Value Added Logistics van Container Terminal Doesburg bedrijfsprocessen kan transformeren en versterken. Met CTD wordt er gezorgd voor een soepel verloop van het logistieke proces. Geef meer uit handen, maar niet de controle. Neem contact op om meer te weten te komen over onze kwaliteitslogistiek.