< p>

Een kilo meer of minder is niet van toepassing bij dit transport. Het gebeurt niet dagelijks dat een voorwerp van 85.000 kilo de container terminal in Doesburg wordt overgeslagen. Papierfabriek Mayr-Melnhof maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden én de strategische ligging van Container Terminal Doesburg.

De stoomketel, 8 meter lang met een doorsnede van 4,8 meter, werd in Aken (Duitsland) op het schip geladen en gelost in Doesburg. Vanuit Doesburg werd ’t laatste gedeelte van haar reis naar Eerbeek verzorgd. Om de 85.000 kilo wegende stoomketel van het schip te hijsen, werd door firma Nederhoff uit Gouda haar zwaarste kraan gebruikt. Een zogeheten 650-tonner. Deze kraan is zelf al goed voor 100 ton. De ketel is op een dieplader met 8 assen en een Scania trekker met 5 assen geladen. Leeggewicht hiervan is al 55 ton. Transport van een dergelijke omvang vergt uiterste precisie. Ook in het donker!

Een optelsom van duizelingwekkende kilo’s. Container Terminal Doesburg is trots om haar bijdrage te mogen leveren bij de transport van deze indrukwekkende ketel. Container Terminal Doesburg wenst Mayr-Melnhof dan ook veel zakelijke successen met haar nieuwe stoomketel. Bekijk de impressie van het transport hieronder.