< p>

Container Terminal Doesburg blijft ondanks de Coronacrisis investeren en is samen met 25 andere terminals de Barge Transferium Maasvlakte (BTM) samenwerking aangegaan om de congestieproblematiek bij ECT op de Maasvlakte te minimaliseren. Op deze manier kan Container Terminal Doesburg containers nog betrouwbaarder vervoeren, zijn service verbeteren en meer kwaliteit aan zijn klanten leveren.

Sinds begin juni is het Barge Transferium Maasvlakte (BTM) op de ECT Delta terminal operationeel. Met het tot stand komen van dit unieke samenwerkingsverband is het nu mogelijkheid om op vaste tijden bij ECT op de Maasvlakte te lossen en te laden. ECT stelt een kraan en personeel ter beschikking zodat de deelnemers van de BTM samenwerking met elkaar de planning, aantallen en afstemming van de binnenvaartschepen kunnen oppakken. De havenverblijftijd in Rotterdam wordt op deze manier ingekort en de congestie daarmee verminderd.

Container Terminal Doesburg kan hierdoor meermaals per week containers afhalen en inleveren bij ECT op de Maasvlakte zonder de minimum callsize voor containers en andere restricties. Er kunnen dus meer containers vervoerd worden, de operationele afhandeling is efficiënter en daarmee stijgt de flexibiliteit en kwaliteit van de dienstverlening.

Nog nooit eerder werkten 26 terminals binnen de branche op deze manier succesvol samen om de dienstverlening aan de binnenvaart te optimaliseren en daarmee hun klanten beter te kunnen bedienen.

Interesse in gegarandeerde afhandeling op het gewenste en zelf te bepalen moment? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!