Veelgestelde vragen

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden?

Neem contact op

Diensten

Wat zijn de containerafmetingen?

Voor containeroverslag gebruiken wij de standaard containerafmetingen, zoals de 20ft containers 20DV, 20OT, 20HR en 40ft containers 40DV, 40HC, 40OT, 40HR. Daarnaast gebruiken we ook Flatracks.

Hebben jullie ook containeropslag?

    • Wij hebben container opslag en overslag op onze locatie in Doesburg. Onze locatie kan voor korte alsmede lange termijn opslag gebruikt worden. Tevens kunnen wij ook containers aansluiten op stroom.

Wat is koeltransport?

Koeltransport is transport die geconditioneerd vervoerd wordt. Oftewel transport waarvan de lading op een specifieke temperatuur gehouden wordt. Dit gebeurt door middel van reefer containers. Ga naar onze reefer containers >>>

Wat is een reefer container?

Een reefer container is een container die geschikt is voor geconditioneerd vervoer. De container heeft geïsoleerde wanden en heeft aansluitingsmogelijkheden op stroompunten zodoende gekoeld lading te kunnen bewaren. Ga naar onze reefer containers >>>

Over hoeveel reefer-aansluitingen beschikt de terminal?

Container Terminal Doesburg is gespecialiseerd in de transport van geconditioneerde goederen. De terminal beschikt op dit moment over 40 professionele reefer-aansluitingen, mogelijkheden tot opvoeren naar 50 aansluitingen. Vervoer met Gen-Set generatoren is mogelijk.

Hebben jullie ook value added logistics?

Wij doen aan tal van value added logistics (VAL), zoals het actief beluchten van containers tot aan cleaning van containers. Wij dienen tevens als ontkoppelpunt voor de regio en vervullen als belangrijk punt om value added logistics op te pakken voor onze klanten daar waar er vraag naar is. Lees meer over onze logistieke oplossingen >>>

Wat is Intrastat ondersteuning?

Dit betekent dat wij kunnen ondersteunen met de Intrastat-aangifte, wij verzamelen dan uw gegevens en rapporteren deze aan het Statistische Bundesamt.

Doen jullie ook zeecontainer transport?

Container Terminal Doesburg voorziet niet in zeecontainer transport. Onze vervoersstromen verlopen continentaal via de rivieren en kanalen, voornamelijk via de binnenvaart!

Binnenvaart

Wat is de vaartijd van Doesburg naar Rotterdam?

De vaartijd van Doesburg naar de haven van Rotterdam, en vice versa, bedraagt tussen 12- en 14 uur. Deze vaartijd kan in de regel gehanteerd worden, maar is afhankelijk van de stroming en drukte op de waterwegen.

Wat is het belang van de binnenvaart?

Belang van de binnenvaart is vanuit een Nederlands oogpunt hoog. Dit om de files te beperken en onze ecologische voetafdruk te verminderen. Lees meer over duurzaam container transport >>>

Wat is intermodaal transport?

Intermodaal transport bestaat daar waar er meer dan 1 modaliteit benut wordt om lading van a naar b te vervoeren. Zoals een truck gecombineerd met een schip. Of een trein en een schip. Container Terminal Doesburg is hier een groot voorstander van. Lees meer op de over ons pagina >>>

Hebben jullie ook laagwater informatie?

Zodra dit actueel is, is dit te vinden op de nieuwspagina van onze website.

Over de terminal

Welke verbindingen hebben jullie?

Wij hebben vaste verbindingen van/naar Doesburg van/naar Antwerpen en Rotterdam. Deze verlopen via de grote rivieren richting Europa’s grootste diepzeehavens. Lees meer over onze strategische ligging >>>

Wat is de totale oppervlakte van de container terminal?

De container terminal beschikt over een kade van 120 meter lang. Het totale oppervlakte van Container Terminal Doesburg bedraagt 30.000 m2. Dit oppervlak herbergt één kraan, een LNG-vulstation en ruimte voor het tegelijk opslaan van 700 TEU.

Hebben jullie ook een Service Level Agreement (SLA)?

Wij hebben uiteraard Algemene Voorwaarden en hanteren tevens de Fenex voorwaarden. Op verzoek kunnen wij ook gebruik maken van SLA’s.

Hoort de container terminal bij Koninklijke Rotra?

Hoewel de terminal grenst aan het terrein van logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra, staat Container Terminal Doesburg hier volledig los van. Gezien de locatie maken wij wel gebruik van Koninklijke Rotra als strategische partner.

Wat kunnen wij voor u betekenen met container transport?